divendres, 20 de novembre del 2020

SETMANA DE LA CIÈNCIA P3

Aquest curs celebrem la Setmana de la Ciència al voltant de la importància de la natura en la nostra vida, per això a P3 hem començat coneixent la natura que ens envolta. Ens hem centrat en les plantes de la nostra escola, tant de les jardineres (plantes amb flor) com de l’hort (sobretot les cols). Així, hem pogut treballar diferents aspectes. 

  • Tenir cura de les nostres plantes. Netejar-les i regar-les. Hem observat què passa si no reguem una planta. Parlant de la importància de l’aigua per les plantes, un infant ens va preguntar per on bebien les plantes. A partir d’aquí vam començar a treballar les parts de les plantes.

  • Les parts de les plantes. Hem fet molta observació directa de les parts de les plantes, sobretot de les arrels per poder explicar que beuen aigua per elles. També hem fet treballs matemàtics (puzzle d’una prímula), artístics (dibuix amb pintura) i de lletres per plasmar alguns coneixements.

  • Qui s’està menjat les nostres cols? Un dia vam anar a l’hort i vam veure que les fulles estaven mig menjades. Vam investigar i vam veure que havien sigut els tudons. Per això vam ficar una red.  

  • Una vegada hem parlat de com xuclen aigua les plantes i que puja per la tija fins les fulles, hem fet un experiment amb clavells. En un clavell hem ficat aigua amb colorant blau. L’objectiu és que els infants facin les seves hipótesis (què creieu que passarà si….) i fer que siguin ells que verbalitzin el que pensen, que passarà i perquè ho pensen.  Quan van veure que el clavell havia canviat de color els va agradar molt i van poder comprovar les seves hipòtesis!!!!!!


Tot plegat ha sigut molt interessant!!!!!

P3A

P3B
                                                                              P3C


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada